ŽOK”BARANJA” Beli Manastir – U13 – mala odbojka – 2.mjesto na završnici prvenstva Hrvatske – Rovinj 2019

Zsubmhr/ 15 svibnja, 2019

Državno natjecanje u maloj odbojci ( u 13 )

Grad Rovinj ponovno je bio domaćin Prvenstva Hrvatske u maloj i mini odbojci, gdje je od 10. do 12. svibnja nastupilo čak 50 ekipa. Na prvenstvu u maloj odbojci sudjelovalo je 27 ženskih ekipa i 7 muških, dok je u mini odbojci nastupilo 16 ženskih ekipa.

U maloj odbojci kod djevojčica titulom prvaka okrunile su se odbojkašice Mladosti /Zagreb/, ispred ŽOK Baranja i OK Olimpik /Zagreb/.

Kod dječaka najbolji su bili odbojkaši MOK Mursa iz Osijeka, ispred OK Daruvar i OK Rovinj.

Najmlađe odbojkašice OK Dinamo osvojile su zlatnu medalju u mini odbojci pobjedom nad ekipom HAOK Mladost, dok je treće mjesto izborila ekipa ŽOK Ivanec.

Naša ekipa je na državno natjecanje došla nakon šest odigranih turnira u regiji Slavonije i Baranje. U konačnom poretku na regiji zauzeli smo drugo mjesto iza Čepina, a ispred Ferivija i Kolonije i na taj način stekli pravo odlaska na državno natjecanje. Velika zahvala roditeljima igračica  i članovima uprave ŽOK „Baranja“ koji su stvorili financijske uvjete za četverodnevni boravak u Rovinju.

MALA ODBOJKA – djevojčice – poredak

 1. HAOK MLADOST
 2. ŽOK BARANJA
 3. OK OLIMPIK
 4. ŽOK FERIVI VIŠNJEVAC
 5. ŽOK IVANEC
 6. OK DINAMO
 7. OK NOVIGRAD
 8. ŽOK ROCKWOOL
 9. OK FUNTANA VRSAR
 10. OK ČEPIN
 11. OK MEDVEŠČAK
 12. OK SISAK
 13. ŽOK TROGIR
 14. ŽOK ŠKURINJE
 15. OK KAŠTEL LUKŠIĆ
 16. ŽOK VRBOVEC
 17. ŽOK PAZIN
 18. ŽOK OSIJEK
 19. OK NEBO
 20. ŽOK GORNJA VEŽICA
 21. ŽOK ŽUPA DUBROVAČKA
 22. HAOK RIJEKA CO
 23. ŽOK NAŠICE
 24. OK VODNJAN
 25. OK NOVA MOKOŠICA
 26. OK DARUVAR
 27. HOK GORICA

Ekipe su bile raspoređene u osam skupina. Naša ekipa bila je u skupini C sa Olimpikom iz Zagreba i Pazinom. Prvu utakmicu  igrali smo sa jakom ekipom Olimpika, odigrali uplašeno tako da je i rezultat izostao-izgubili smo 2:0.  Budući da je Olimpik u prvoj utakmici skupine pobijedio Pazin 2:0 nama je trebala bilo kakva pobjeda kako bismo ušli u razigravanje od 1-16 mjesta. Iako u grču pobijedili smo igračice iz Pazina 2:0 i kvalificirali se u dalje natjecanje gdje nas je čekala ekipa iz Kaštel Lukšića. Gledali smo tu ekipu i uvidjeli njihove dobre osobine , ali i mane i odlučili to iskoristiti. Odlična igra svih igračica polučila je i odličan uspjeh-pobjedu i nastavak natjecanja u borbi od 1-8 mjesta. Gledali smo neizvjesnu utakmicu između dvije zagrebačke ekipe-Medveščaka i Dinama i čekali pobjednika. Dinamo je pobijedio 2:1 i bio naš protivnik u četvrtfinalu. Pobjeda protiv Dinama vodila nas je u polufinale što je za naše igračice bio ogroman motiv jer su silno željele u borbu za medalje. Sve igračice su odlično odigrale, dobile Dinamo 2:0  i presretne ušle u polufinale gdje smo čekali pobjednika između igračica Novigrada i Ferivija iz Višnjevca. Igračice  Ferivija su dobile utakmicu 2:0 tako da su se u polufinalu našle dvije ekipe iz Osječko-baranjske županije. Nismo poznavali protivnika jer se nismo susretali u skupinama, ali smo znali da imamo veliki motiv, a to je ulazak u finale i sigurnu medalju oko vrata.Iako smo taj dan odigrali dvije utakmice smogli smo snage i za treću i iskoristili to što su igračice iz Višnjevca bile umornije tako da smo pobijedili u dva seta i ušli u finale gdje nas je čekala ekipa zagrebačke Mladosti. Finalnu utakmicu odigrali smo zadnji dan natjecanja, odmorni, rasterećeni, jer smo već  imali medalju oko vrata, a i znali smo da je ekipa Mladosti najbolja ekipa na natjecanju. Nismo odigrali našu najbolju utakmicu, ali smo pružili solidan otpor igračicama iz Zagreba.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha na državnom natjecanju u maloj odbojci i osvojenog trećeg mjesta i brončane medalje, nismo vjerovali da možemo još bolje.  No, veliki trud i rad daje rezultate i vrlo smo sretni i ponosni na svoj rad, svoje zalaganje, svoj klub i grad kojeg predstavljamo.