Mario Kedmenec/ siječanj 21, 2020/ Nogometno središte/ 0 comments

Datum: 10. 01. 2020. godine

Broj: 01-100 / 01-20

                                                                               – Klubovi ŽNS Osječko-baranjski

 

                                                                                                                                               

Predmet: informacije i upute za preregistraciju igrača i promjene u sustavu; dostavlja se

 

 

Poštovani,

 

U nastavku ukratko donosimo upute za postupke preregistracije igrača i unosa liječničkih pregleda u informatički sustav:

 

 • PREREGISTRACIJA IGRAČA
 • Svrha preregistracije je ažuriranje, filtriranje i ”čišćenje” sustava, odnosno brisanje podataka koji više nisu aktualni iz baze – brisanje iz popisa igrača onih koji više nisu aktivni, učitavanje novih fotografija igrača itd. Sam postupak preregistracije igrača će se odvijati vrlo slično kao i preregistracija igrača koja se obavila 2016. i 2018. godine, a obavljat će se u periodu od 18. 01. – 29. 02. 2020. godine (za klubove 1. i 2. HNL period je nešto kraći, od 18. 01. do 15. 02. 2020. godine – Odluka o preregistraciji HNS-a).
 • Klub će u COMET sustavu od svojih postojećih igrača odabrati one koje želi preregistrirati, odnosno one koji su im potrebni u budućnosti. Za sve one igrače koje klub ne preregistrira u periodu preregistracije, smatra se da klub na njih ne računa te će se navedeni igrači moći neometano registrirati u nekom drugom klubu u periodu koji će biti ostavljen za tu svrhu ( 01. – 31. 03. 2020. godine ).

Postupak na računalu: Na izborniku odabrati tipku IGRAČI, a zatim u podizborniku kliknuti na PREREGISTRACIJA. Nakon što se u prozoru otvori ime vašeg kluba, kliknuti na PREGLED. Otvorit će se prozor s popisom svih dosadašnjih aktivnih igrača kluba koji se mogu preregistrirati. Postavljanjem kvačice u kvadratić postavljen desno od imena i prezimena igrača treba označiti sve igrače koje klub želi preregistrirati. Ispod popisa igrača nalazi se tipku ‘’Ispis označenih igrača za preregistraciju’’ te se klikom na njega otvori navedeni ispis koji treba ispisati i ovjeriti te dostaviti u nadležno nogometno središte.

 

 • Budući da su sve postojeće fotografije igrača obrisane, potrebno je učitati nove. Molimo da se pri fotografiranju igrača obrati pažnja na sljedeće (s početkom preregistracije sustav više neće prihvaćati slike upitne kvalitete i u tom smislu će uvjeti prihvaćanja fotografija biti postroženi):

– fotografija mora biti jasna, a igrač mora biti fotografiran sprijeda (frontalno)

– molimo da igrača fotografirate ispred jednobojne pozadine, po mogućnosti svijetle boje (najbolje je koristiti zid za pozadinu, a molimo da se igrač ne fotografira npr. na ulici, ispred tzv. ”gelendera”, u kafiću, ispred namještaja koji ne omogućava da se jasno razluči lice i kosa od pozadine…). Fotografiju je potrebno u računalu izrezati kako bi u prvom planu bilo lice igrača.

Postupak na računalu: Otvoriti profil igrača. Neposredno ispod mjesta predviđenog za fotografiju s desne strane ekrana pritisnuti tipku ODABERITE. U otvorenom prozoru pronaći fotografiju koju želimo učitati. Kliknuti na tipku SPREMI nakon učitavanja fotografije.

 

 • Nakon što dostave svu potrebnu dokumentaciju u tajništvo NS , klubovi će u doglednom roku moći preuzeti nove sportske iskaznice, uz plaćanje naknade za preregistraciju (odlukom ŽNS Osječko-baranjskog naknada za preregistraciju igrača je 30,00 kuna po igraču – uključena je i članarina igrača).
 • Ukoliko u zimskom prijelaznom roku klub registrira novog igrača, on neće morati biti obuhvaćen postupkom preregistracije, odnosno svi igrači koji budu registrirani u zimskom prijelaznom roku bit će automatski i preregistrirani). Postupak registracije igrača se odvija po ustaljenom dosadašnjem postupku. Za sve eventualne nejasnoće, kao i eventualne izmjene u postupku preregistracije, nadležan je i rastumačit će ih HNS, odnosno ŽNS Osječko-baranjski i NS . Trošak registracije igrača prema Odluci ŽNS Osječko-baranjskog je 30,00 kuna po igraču (uključena je i članarina igrača).

 

 • EVIDENCIJA LIJEČNIČKIH PREGLEDA IGRAČA
 • Klub treba ovlastiti osobu koja će evidenciju liječničkih pregleda unositi u sustav. Na obrascu u privitku dostaviti ovjerenu punomoć osobi za unos liječničkih pregleda. Ukoliko je osoba već imala korisničko ime, HNS će samo proširiti ovlasti i na unos liječničkih pregleda. Ukoliko osoba nije imala korisničko ime, isto će joj se generirati u sustavu i korisničko ime poslati na e-mail adresu ostavljenu u obrascu.
 • U profilu igrača odabrati ispis obrasca zdravstvenog kartona. Na navedenom obrascu će se nalaziti podatci igrača i prostor gdje će liječnik pri pregledu igrača ovjeriti zdravstvenu sposobnost igrača za igranje nogometa.
 • Na temelju pozitivne ovjere zdravstvene sposobnosti igrača za igranje nogometa u pojedinoj dobnoj kategoriji, ovlaštena osoba kluba će na jedan od više ponuđenih opcija, unijeti podatke o liječničkom pregledu igrača u sustav.

Postupak na računalu (jedna od ponuđenih opcija): Odabrati na izborniku Klubovi, zatim u podizborniku Moj klub (administratori saveza/središta moraju odabrati jedan od ponuđenih klubova). Na vodoravnom izborniku na sredini prozora odaberu Igrači (na izborniku se nalazi Kontakti/Timovi/Igrači/Treneri/Službene osobe/…) te označe kvačicom igrače kojima žele unijeti liječnički pregled (može se odabrati više igrača, a može se unositi jednog po jednog igrača). Nakon toga u donjem desno kutu pritisnu tipku Nova licenca.  U novotvorenom prozoru pod Tip licence u padajućem izborniku odaberu Liječnički pregled, a zatim unesu datum pregleda. Sustav će automatski odrediti do kada vrijedi liječnički pregled. Postupak se završi pritiskom na tipku Spremi.

 

 • Ukoliko se na pametnom telefonu pomoću jedne od aplikacija koja omogućuje skeniranje QR koda, isti koji se nalazi na poleđini iskaznice skenira, na pametnom telefonu će se moći očitati podatci o igraču i njegovom liječničkom pregledu.

 

S poštovanjem,  

 

 

         Tajnik ŽNS:                                                                                                                   PREDSJEDNIK:

 

Željko Bel                                                                                                                         Ante Vučemilović v.r. 

Share this Post

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*
*